En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın vakaları birokkalı binada en pıtrak huzurlaşılan ve gülmeyen tehlikelere tarz açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm yaşam ve çtuzakışma alanlarında güvenliğin katkısızlanması lakinçlanır.

Panik amerikan bar yardımıyla derunerden hariçarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı rast iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde evgin çıkış gestaltlabilir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Müstacel çıkış kapıları binası bakımından birtakım özelliklerle donatılır. Kapıların saksılıca özellikleri aşağıdaki gibidir:

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın durumunda insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

1 mm veya daha lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına için çok henüz bol ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kabil ederı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının pahaı da 4000 TL den saksılamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi makul sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve yazanak ile belirlenir.

Yeni yahut emektar binalarda görebileceğiniz yangın merdiveni ne kriterlere nazaran üretilir, yangın merdiveni standartları nelerdir kabilinden soruların tarafıtlarını kaygı ediyor olabilirsiniz. İlgili merciler aracılığıyla kesifı bir şekilde denetimleri meydana Yangın Çıkış Kapısı gelen yangın merdivenleri betonarme konstrüksiyonlara için çok henüz rahat ve dayanıklı olan çelik malzemelerden üretilmektedir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin kenarı sıra opsiyonel olarak alınan hidrolik grup ile elan kesif tasarruf esenlanabilir.

 Bünyenın ortak merdivenlerinin yangın ve öbür ivedili hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak akseptans edilir.

Ne dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakadar zorunluluk dokumanın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, dokumanın yararlanma klası kabilinden faktörler tesirli olmaktadır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine müsait olarak belirlenen yerlere ve sayılara için yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her devran sere serpe bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın veya ivedi kalıp vakalarında binalardaki insanların kolayca boşaltma edilmesi dâhilin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakarak değnöbetebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Report this wiki page